چادر بادی

سوله بادی

سوله بادی و سالن بادی

سوله بادی یا سالن بادی کیان

در اینجا می‌خواهیم ابتدا با سوله بادی و یا سالن بادی با برند کیان آشنا شویم و در نهایت درباره کاربرد‌ های سوله بادی توضیح خواهیم داد. با آذین گیتی مدار همراه باشید. 

سوله چیست ؟

سوله یک سازه فلزی است که پوشش سقف آن به صورت شیب‌دار اجرا شده به نحوی که محیط داخلی آن بدون هیچ ستونی بنا شده است. این سازه یکی از پرکاربردترین سازه‌های فولادی در دنیا شناخته می‌شود.

اکثر سالن‌های ورزشی، انبارها، سالن‌های تولید دام و طیور و … به صورت سوله ساخته می‌شوند. بر اساس اندازه دهانه، ارتفاع، طول و میزان تحمل باران و برف در محل احداث سوله در اشکال گوناگون طراحی و اجرا می‌شوند.

سوله از کلمه انگلیسی Shed گرفته شده است که به سازه مثلثی شکل گفته می‌شود. با توجه به نوع کاربری و منطقه مورد استفاده آن، نوع سوله مشخص می‌شود.

همانطور که گفته در بالا گفته شد، سوله یک سازه فلزی است که سقف آن شیب‌دار اجرا می‌شود.حال طرح و ساختار سوله بادی همانند سوله‌های فلزی می‌باشد با این تفاوت که در سوله بادی هیچ سازه فلزی به کار نرفته است و این باعث می‌شود که سرعت برپایی و راه اندازی سوله بادی خیلی بیشتر از سوله‌های فلزی باشد.

نحوه ساخت سوله فلزی

امروزه احداث و ساخت سوله یکی از راه‌های ایجاد فضاهای بزرگ با ابعاد مورد نظر با قیمت مقرون به صرفه است. سوله در ایجاد سالن‌های مرغداری، پرورش دام، ورزشگاه، مدارس و … کاربرد دارد.

نحوه احداث سوله با فونداسیون یک ستونی شروع شده و اجزای مختلف آن با استفاده از اتصالات به یکدیگر متصل می‌شوند. ستون بنا شده بر فونداسیون به منظور پیشگیری از پوسیدگی آن از جنس بتن است. علاوه بر این استفاده از فولاد ضد زنگ در ساخت سوله موجب می‌شود تا اجزای آن در اثر قرار گرفتن در معرض هوا دچار پوسیدگی نشوند.

پوشش دهی سقف‌ها با کمک ورق‌های رولی گالوانیزه شده و یا روکش چوب شیشه‌ای انجام می‌شود. هم چنین برای سقف و بدنه سوله‌ها از ساندویچ پنل و … برای پوشش دهی استفاده می‌شود.

در ساخت سوله‌های نیاز است تا متخصصان و مهندسان پروژه برای جلوگیری و محافظت سازه از آسیب‌ها و خطرات احتمالی به عواملی مانند بار مرده مثل برف، نیروهای جانبی مثل باد و زلزله، ارتفاع دیوار، بار جرثقیل، اندازه دهانه و طول سوله، میزان درصد شیب سقف و نوع پوشش سقف و دیوارها توجه نمایند.

همانطور که در بالا گفته شد برای ساخت و راه اندازی سوله فلزی به متخصصان و مهندسان نیاز می‌باشد اما برای راه اندازی و برپایی سوله بادی کیان فقط کافیست سوله در محل مورد نظر توسط پمپ‌های بادی، باد شود. 

مقایسه سوله بادی با سوله فلزی

برای راه اندازی سوله فلزی به اجزاء ذیل نیاز می‌باشد :

1. ستون

ستون‌ها در سوله نقش مهمی را ایفا می‌کنند. در واقع از مهم‌ترین و اصلی‌ترین اجزا سوله ستون است که معمولا از تیر ورق تولید می‌شود. ستون‌ها مسئول تحمل بار، وزن سوله و افزایش مقاومت سازه در برابر حوادث غیر مترقبه مانند زلزله هستند.

2. ستون وال پست

ستون جانبی نگه دارنده دیوار، ستون وال پست است که در قسمت ابتدایی و انتهایی سازه نصب می‌شود. این بخش وظیفه مهار و انتقال نیروی باد را بر عهده دارد.

3. استرات

اتصال قاب‌های سوله به یکدیگر از جمله وظایف استرات ها است. این قسمت مسئول مقاومت در برابر فشار طولی است.

4. سایه بان

سایه بان یا سقف شیب‌دار است که برای سازه بخش اصلی است.

5. نبشی سینه بند

نبشی‌ها در برابر نیروها و بارهای اضافه‌ای که به سازه وارد می‌شود عکس العمل نشان داده و آن‌ها را به پولین ها منتقل می‌کنند.

6. بادبند

بادبند یا مهاربند در دو نوع سقفی و بدنه‌ای در سوله وجود دارد. بادبند بدنه برای انتقال نیروی باد به پی و بادبند سقف برای انتقال نیروی باد از راه قاب استفاده می‌شود.

7. میله مهار (سگرا)

میله‌های قابل نصب بر روی سقف است که نیروهای جانبی وارد آمده را به وسط سوله انتقال می‌دهد.

8. فریم (رفتر) و پرلین

این بخش تمامی نیروهای جانبی وارد شده به سوله را به ستون منتقل می‌کند.

9. پیچ و مهره

یکی از ابزارهای اتصال دهنده اجزای مختلف به یکدیگر، پیچ و مهره‌ها هستند. قرار گیری اجرای مختلف در کنار یکدیگر یک سوله را احداث می‌کند. فونداسیون ساخت سوله ترکیبی از بتن و فولاد است که توسط بتن مسلح شده یا بتن آرمه از ترکیب بتن و میلگرد خم شده ایجاد می‌شود. پس از گذشت زمان دو هفته‌ای و در اصطلاح عامیانه گرفتن بتن، می‌توان مراحل بعدی را به صورت زیر ادامه داد.

سوله یک اسکلت فلزی بر پایه ستون‌های متعدد است که توسط صفحه ستون به فونداسیون وصل شده و تا از ایجاد لرزش در سازه پیشگیری شود.

قسمت دیگر ستون‌ها با اتصالات فلنجی به رفتر یا فریم متصل می‌شوند. در واقع رفترها موجب سهولت در نصب و اجرای سقف شیب‌دار می‌شود. این بخش با پیچ و مهره‌ها به اتصالات فلنجی متصل می‌شود. در ادامه برای ساخت چنانچه در نظر داشته باشید یک نیم طبقه یا بالکن به سازه اضافه کنید، تیرها را در ارتفاع مناسب به ستون‌ها وصل نمایید.

برای سوله بادی هیچ کدام از موارد گفته شده برای راه اندازی سوله فلزی نیازی نیست.

قابل ذکر است که برای راه اندازی سوله بادی به نیروی انسانی کمتری نسبت به سوله فلزی نیاز است.

ویژگیهای سوله بادی:

  • سازه بادی مجهز به دمنده هوا
  • راه اندازی با برق 220 ولت شهری
  • نصب در کمتر از 2 ساعت (باتوجه به ابعاد سوله ممکن است بیشتر از ۲  ساعت نیز زمان ببرد.)
  • پرباد شدن در کمتر از 45 دقیقه (باتوجه به قدرت پمپ باد و ابعاد سوله بادی ممکن است زمان پرباد شدن ستون‌ها متفاوت باشد.)
  • طراحی و ساخت سوله بادی در ابعاد مختلف
  • طراحی و ساخت سوله بادی در اشکال متفاوت
  • سوله بادی مناسب برای نمایشگاه و مراسمات و رویدادها
  • استفاده برای سالن های ورزشی و استخرها
  • مقاوم و مستحکم در برابر باد و باران
  • سوله بادی قابلیت ساخت با رنگ ها و طرح های مختلف
  •  به صرفه اقتصادی از لحاظ زمانی
  • به صرفه اقتصادی از لحاظ مالی
  • سوله بادی به صرفه اقتصادی از لحاظ زیر ساخت مورد نیاز نصب
  • بدون نیاز به تجهیزات خاص نصب
  • مقاوم در برابر انفجار
  • بدون امکان آسیب و خطر ریزش

یکی از مهمترین کاربردهای سوله بادی استفاده از آن برای بازارهای هفتگی و نمایشگاه‌ها می‌باشد، زیرا راه اندازی سوله بادی بسیار سریع می‌باشد.

سوله بادی کیان برای راه اندازی بیمارستان‌های صحرایی در هنگام وقوع بلایای طبیعی مانند سیل و زلزله و همچنین برای ایجاد پایگاه‌های نظامی مناسب می‌باشد.

آشنایی بیشتر با سوله بادی کیان

سوله بادی
سوله بادی و سالن بادی

در دنیای پیش رو، استفاده از سازه‌ها و محصولات بادی (چادر و سوله بادی) در حوزه‌های مختلف، امری رایج به شمار می‌رود.

یکی از کاربردی ترین چنین محصولاتی، استفاده از چادرهای بادی بعنوان سر پناه، در زمینه‌های مختلف (از جمله امدادی، صنعتی، نظامی، تفریحی و …) است.

در تعریف کلی سوله بادی باید گفت که نوع تمام آنها دو لایه بوده و این بدان معناست که ساخت اصلی آن در مشخصه فنی از جنس PVC دو لایه طراحی و تولید گردیده است یعنی ترکیب مواد PVC کوتینگ شده بر روی الیاف تارهای نخ آن که لایه دوم را ایجاد نموده این فناوری موجب استحکام و مقاومت بیشتر آن دربرابر شرایط جوی مختلف خواهد بود. (سوله بادی کیان ضد آب و عایق حرارتی می‌باشد.)

این تکنولوژی تولید در خصوص PVC های یک لایه که بیشتر در تولید لوازم بازی بادی کوچک استفاده می شود چنین نبوده و PVC یک لایه، بدون الیاف دارای مقاومت کمتری می باشد.

سوله و چادرهای بادی به دو دسته کلی LP (فشار در محدوده میلی بار) و HP (فشار در محدوده بار) تقسیم می‌شوند. در نمونه‌های HP شرکت ایمن اتصال پاسارگاد با برند کیان که شرکت آذین گیتی مدار نماینده فروش آن می‌باشد  علاوه بر انعطاف پذیری (که سبب حجم کم در هنگام بسته بندی و حمل و نقل می‌شود)، افزایش مقاومت چادر در برابر نیروهای جانبی بزرگتر (باد، وزن برف و …) فراهم شده است.

کاربری آسان، حجم و وزن بسیار پایین مجموعه و مونتاژ سریع، در مقایسه با روش سنتی (برپایی چادر با استفاده از داربست فلزی بعنوان اسکلت اصلی) از اصلی ترین مزایای استفاده از چنین محصولاتی به شمار می‌روند. علاوه بر موارد ذکر شده، دوجداره بودن چادرها سبب شده است علاوه بر افزایش عمر چادر، مواردی نظیر بهینه شدن وضعیت انتقال حرارت بین سطوح داخلی و خارجی چادر و همچنین قابلیت عدم نفوذپذیری آب و سایر عوامل بیرونی (نظر جانوران موذی و حشرات) به داخل چادر، در مقایسه با محصولات مشابه ارتقا یابد.

100 درصد اجزای چادر بادی و سوله بادی کیان از جنس پارچه و منسوج است. چادر دارای دو جداره داخلی و خارجی است که باعث افزایش مقاومت، بهینه شدن وضعیت انتقال حرارت و عدم نفوذ آب و حشرات می‌شود.

اسکلت اصلی سوله بادی و چادر بادی را تیوب‌های پارچه‌ای با فشار داخلی بالا تشکیل می‌دهد که وظیفه فرم دهی به چادر و همچنین تحمل بارهای ناشی از برف و باران یا باد جانبی را دارند. این ساختار به دلیل خاصیت انعطاف پذیری بالا، در زمان بسته بندی و حمل و نقل فضای کمی را اشغال می‌کند و همچنین بدلیل وزن کم نسبت به سایر محصولات مشابه، قابل حمل توسط نفر خواهد بود.

 

سوله بادی در ابعاد مختلف متناسب با نیاز مشتری قابلیت طراحی و ساخت دارند. شما می‌توانید برای ثبت سفارش سوله بادی خود با رنگ، ابعاد و نوع پارچه دلخواه با شماره 09121974409 و یا 021,88964879 تماس حاصل فرمائید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *