چادر بادی

چادر بادی

چادر بادی کیان

چادر با ستون‌های بادی پرفشار کیان

چادر بادی، چادر مسافرتی بادی، چادر کمپینگ بادی

چادر بادی

در دنیای پیش رو، استفاده از سازه‌ها و محصولات بادی (چادر بادی و سوله بادی) در حوزه‌های مختلف، امری رایج به شمار می‌رود. یکی از کاربردی ترین چنین محصولاتی، استفاده از چادرهای بادی بعنوان سر پناه، در زمینه‌های مختلف (از جمله امدادی، صنعتی، نظامی، تفریحی و …) است.

 چادرهای بادی به دو دسته کلی LP (فشار در محدوده میلی بار) و HP (فشار در محدوده بار) تقسیم می‌شوند.

در نمونه‌های (چادر بادی) HP شرکت ایمن اتصال پاسارگاد با برند کیان، علاوه بر انعطاف پذیری (که سبب حجم کم در هنگام بسته بندی و حمل و نقل می‌شود)، افزایش مقاومت چادر در برابر نیروهای جانبی بزرگتر (باد، وزن برف و …) فراهم شده است.

 کاربری آسان، حجم و وزن بسیار پایین مجموعه و مونتاژ سریع، در مقایسه با روش سنتی (برپایی چادر با استفاده از داربست فلزی بعنوان اسکلت اصلی) از اصلی ترین مزایای استفاده از چادر بادی به شمار می‌روند.

علاوه بر موارد ذکر شده، دوجداره بودن چادرها سبب شده است علاوه بر افزایش عمر چادر، مواردی نظیر بهینه شدن وضعیت انتقال حرارت بین سطوح داخلی و خارجی چادر و همچنین قابلیت عدم نفوذپذیری آب و سایر عوامل بیرونی (نظر جانوران موذی و حشرات) به داخل چادر، در مقایسه با محصولات مشابه ارتقا یابد.

چادر بادی کیان
کمپینگ

بهترین نقاط ایران برای کمپینگ

اگر دوست دارید در خودشناسی قوی شوید، به آرامش روحی و روانی برسید و از همه مهم‌تر، ارزان سفر کنید؛ شاید بد نباشد که گزینه کمپ و طبیعت گردی را به برنامه‌های امسال خود اضافه کنید.

چادر بادی

100 درصد اجزای چادر بادی کیان از جنس پارچه و منسوج است. چادر دارای دو جداره داخلی و خارجی است که باعث افزایش مقاومت، بهینه شدن وضعیت انتقال حرارت و عدم نفوذ آب و حشرات می‌شود.

اسکلت اصلی چادر را تیوب‌های پارچه‌ای با فشار داخلی بالا تشکیل می‌دهد که وظیفه فرم دهی به چادر و همچنین تحمل بارهای ناشی از برف و باران یا باد جانبی را دارند. این ساختار به دلیل خاصیت انعطاف پذیری بالا، در زمان بسته بندی و حمل و نقل فضای کمی را اشغال می‌کند و همچنین بدلیل وزن کم نسبت به سایر محصولات مشابه، قابل حمل توسط نفر خواهد بود.

چادر‌ بادی از 8 بخش تشکیل شده‌اند:

  1. تیوب‌های اصلی (Main Tube)
  2. تیوب‌های فاصله دهنده (Spacer Tube)
  3. دیواره‌های پارچه‌ای (Textile Walls)
  4. کاور بیرونی (External Cover)
  5. زیرانداز (Groundsheet)
  6. طناب‌های مهار کننده (Tent Guy Ropes)
  7. کمپرسور باد (Air Compressor)
  8. سیستم شارژ تیوب (Tube Charging System)

۱ـ تیوب اصلی

اسکلت اصلی چادر‌ بادی از چندین تیوب پنوماتیکی از نوع بدون درز، به قطرهای مختلف (بسته به نوع و سایز مساحت داخل چادر) تشکیل می‌شود.

این تیوب‌ها قابلیت انعطاف‌پذیری مناسبی دارند و از طریق راه گاه‌هایی از جنس چادر، در نقاط تعیین شده، به چادر متصل شده‌اند. ساختار تیوب‌ها امکان بارگذاری روی اسکلت اصلی تا 50 کیلوگرم بر متر مربع را فراهم می‌سازد.

فشار کاری تیوب‌ها بین 2.5 تا 4 بار تعیین شده است که این به بدان معناست که فشار نباید از ۴ بار تجاوز کند و از طرفی از ۲.۵ بار نیز کمتر نشود. حفظ فشار تیوب‌ها در محدوده 3 الی 3.5 بار توصیه می‌شود.

نکته اساسی در این نوع تیوب‌ها آن است که با این ساختار، دیگر نیازی به تزریق مداوم هوا به تیوب‌ها نمی‌باشد، بلکه کافیست هر 100 ساعت فشار باد چک شود و در صورت کاهش فشار تا زیر 2.5 بار می‌بایست جهت شارژ مجدد تیوب ها اقدام شود.

جهت باد زدن تیوب‌ها در یک سر آن، فیتینگ والف تایر متصل شده است. شکل ذیل  فیتینگ والف تایر می‌باشد.

فیتینگ والف تایر چادر بادی
فیتینگ والف تایر چادر بادی

2ـ تیوب‌های فاصله دهنده

در چادر بادی جهت مقید کردن فاصله تیوب‌های اصلی از یکدیگر، از تعدادی تیوب افقی موسوم به  تیوب‌های فاصله دهند استفاده می‌شود.

این تیوب‌ها نیز پنوماتیکی و از نوع بدون درز هستند و سایز آن‌ها بر اساس سایز تیوب‌های اصلی در چادرهای مختلف متغیر خواهد بود.

فشار کاری این تیوب‌ها نیز به طور مشابه با تیوب‌های اصلی، می‌بایست در محدوده 2.5 الی 4 بار باشد. این تیوب‌ها نیز قابلیت انعطاف‌پذیری مناسبی دارند و از طریق راه‌گاه‌هایی از جنس چادر، در نقاط تعیین شده به چادر متصل شده‌اند.

پر باد شد تیوب‌ها از طریق فیتینگ والف تایر انجام خواهد شد. این تیوب‌ها قابلیت انعطاف پذیری مناسبی دارند.

در شکل ذیل می‌توانید تیوب اصلی و تیوب فاصله دهنده را مشاهده کنید.

اجزای چادر بادی Copy

۳ـ دیواره‌های پارچه‌ای (جداره داخلی)

چادرها همگی دارای دو نوع پوشش (جداره) داخلی و خارجی هستند.

جداره داخلی چادر بادی که جداره اصلی می‌باشد از 2 لایه و جنس آن پلی استر مرغوب است.

این جداره با توجه به نوع چادر، از نظر وزنی سبکتر برای مدل LP یا سنگین تر برای مدل HP خواهد بود.

پارچه مطابق استانداردهای روز دنیا، از نظر مقاومت کششی در دو جهت تار و پود، مقاومت در برابر سایش و پارگی تست شده و دارای کیفیت مناسبی است.

پارچه چادر در برابر آتش سوزی نیز مقاومت مناسبی دارد و محدوده دمایی بکارگیری از آن بین 30- درجه و 70 درجه متغیر خواهد بود.

لازم به ذکر است که تمامی راهگاه‌های اتصال تیوب‌ها به چادر، به این جداره متصل می‌شوند.

جهت ورود و خروج از چادر دو درب، یکی با عرض کمتر برای عبور نفرات و دیگری با عرض بیشتر برای عبور تجهیزات در نظر گرفته شده است.

دیواره داخلی چادر بادی کیان به همراه لامپ
جداره داخلی
درب ورودی و خروجی چادر بادی
درب ورود و خروج

هر درب توسط دو عدد زیپ که در کناره‌های آن دوخته شده است، قابلیت باز و بسته شدن دارد. جهت سهولت در تردد می‌توان آن را به صورت رول شده توسط بندینک‌هایی که در بالای محل اتصال درب به چادر دوخته شده است، مهار کرد.

همچنین در محل هر یک از درب‌ها یک کاور (سایه بان) دوخته شده است که می‌تواند توسط یک رشته طناب به حالت کشیده در آید و از ورود آب به داخل چادر از قسمت دو درب ورودی در موارد بارانی جلوگیری کند.

درب رول شده چادر بادی
سایه بان چادر بادی
سایه بان

برای تهویه بهتر چادر و استفاده از نور خورشید، در دیواره‌های جانبی، پنجره‌هایی تعبیه شده است. هر پنجره نیز دارای توری است تا از ورود حشرات به داخل جلوگیری کند. جهت مسدود کردن پنجره‌ها از ترکیب زیپ و چسب ولکرو استفاده می‌شود که آب به هیچ عنوان از درز پنجره‌ها به داخل چادر نفوذ نمی‌کند.

زیپ و چسب ولکرو برای مسدود کردن پنجره‌های چادر بادی
پنجره‌های چادر بادی

تجهیز دیگری که برای چادر بادی در نظر گرفته شده، تامین گرمایش و سرمایش هوای داخل چادر است تا سکونت در داخل چادر را مطلوب سازد.

معمولاً برودت مطلوب، توسط تجهیزاتی جانبی نظیر هیترها یا فنکوئل‌های فن دار تامین می‌شوند، بنابراین تنها نکته، نحوه انتقال هوای تولید شده به داخل چادر است. بدین منظور در هر چادر، دو راهگاه در کنار درب کوچکتر تعبیه شده تا اتصال به تجهیزات ذکر شده، از طریق لوله‌های خرطومی این انتقال را انجام دهد.

تهویه چادر بادی

4ـ کاور بیرونی

کاور (جداره) بیرونی بعنوان جداره دوم چادر، از جنس برزنت و ضد آب می‌باشد.

این کاور کمی از ابعاد چادر بزرگتر است و بر روی جداره اصلی چادر قرار می‌گیرد.

دو جداره بودن چادر مزایای فراوانی را ایجاد می‌کند اولین مزیت آن است مه در بین دو جداره، لایه‌‌ای از هوا ایجاد می‌شود که همانند یک عایق حرارتی از انتقال هوای سرد یا گرم محیط بیرون از چادر، به داخل آن جلوگیری می‌کند.

مزیت دیگر افزایش طول عمر چادر است، چرا که جداره خارجی (کاور) همواره در معرض برخورد با عوامل محیطی بیرونی (باد-خاک-باران یا اشعه افتاب) است و این امر سبب می‌شود در صورت فرسودگی یا کهنه شدن، تنها با تعویض جداره بیرونی مشکل حل گردد.

علاوه بر این مواردی مشتری قادر خواهد بود با صرف هزینه‌ای اندک و تهیه یک چادر با چندین کاور، رنگ چادر متناسب با محل استقرار تغییر دهد.

این خاصیت تغییر رنگ، خصوصاً در مانورهای نظامی که ممکن است در دشت، کوهستان، جنگل یا حتی در مناطق برفی انجام شود، جهت رعایت قانون استتار مفید خواهد بود.

وجود کاور همچنین سبب مقاوم‌تر شدن چادر در برابر باد می‌شود، زیرا به بهتر شدن شکل آیرودینامیکی چادر کمک می‌کند و سطح درگ را کاهش می‌دهد.

نکته دیگر آن است که بر روی لبه‌های کاور، سوراخ‌هایی موسوم به گرامت تعبیه شده که محل اتصال به زیر انداز می‌باشد. پس از برپا شدن چادر، لبه‌های کاور حدود 5 سانتی‌متر بر روی زمین قرار می‌گیرد تا بتواند در زمان بارندگی، آب روان روی سطح چادر را به نقاطی غیر از زیر چادر هدایت کند.

جداره اصلی و کاور بیرونی چادر بادی
گرامت چادر بادی
گرامت

5ـ زیر‌انداز

جهت محافظت از چادر هنگام پهن کردن آن بر روی زمین‌های خاکی، ناهموار و حتی سنگلاخی، از قطعه‌ای پارچه برزنتی ضد آب و مستحکم به عنوان زیرانداز استفاده می‌شود.

اندازه زیرانداز طوری انتخاب شده تا کمی از مساحت داخل چادر، بزرگ باشد.

در لبه‌های بیرونی زیرانداز تعدادی بندینک دوخته شده است که به کمک این بندینک‌ها در هنگام برپا کردن چادر، زیر انداز به شکل یک پاکت لبه دار درآمده، به کاور متصل می‌گردد تا مانع نفوذ آب یا سایر جانوران خاکی و حشرات به داخل چادر شود.

پیشنهاد می‌شود در زمان نصب چادر، دور تا دور چادر یک جوی کوچک حفر شود تا پس از اتصال کاور و زیرانداز به هم، لبه کاور در داخل آن بیفتد تا در هنگام بارندگی، آب نتواند به زیر چادر نفوذ کند.

مزیت دیگر استفاده از زیرانداز آن است که  در زمان بارندگی و مکان‌های گل آلود که تصمیم به جمع‌آوری و بسته بندی چادر گرفته می‌شود، زیرانداز بعنوان یک کاور، از آلوده شدن جداره بیرونی چادر جلوگیری می‌کند.

بندینک‌های لبه‌های زیرانداز چادر بادی
بندینک‌های لبه‌های زیرانداز چادر بادی

6ـ طناب‌های مهار کننده

هدف اصلی استفاده از آن، افزودن قدرت و ثبات سازه چادر است.

اگر طناب ها به درستی بسته شده باشند، کشیدگی ایجاد شده توسط طناب علاوه بر کمک به ایمن نگه داشتن ساختار چادر، سبب تهویه مناسب نیز خواهد شد.

در چادرهای بادی کیان، جهت اتصال به زمین، به ازای هر تیوب اصلی در رئوس چادر یک رشته طناب ۸ متری و در تیوب میانی یک رشته طناب 7 متری در نظر گرفته شده است.

جهت اتصال طناب‌ها به چادر، در دو نقطه ۲ حلقه از جنس جداره موسوم به دستگیره پارچه‌ای دوخته شده است.

لوپ دستگیره پارچه‌ای جهت اتصال طناب به چادر
لوپ دستگیره پارچه‌ای جهت اتصال طناب به چادر

در دو سر طناب قطعه‌ای فلزی موسوم به کاراپین وجود دارد.

کاراپین چادر بادی
کاراپین چادر بادی

جهت اتصال چادر به زمین ابتدا می‌بایست میخ‌های فلزی در فاصله‌ای حدود ۲ متری از تیوب‌های اصلی در زمین فرو روند، سپس یک سر طناب با استفاده از کاراپین آن به دستگیره بالایی روی تیوب‌های اصلی وصل شده و پس از عبور دادن آن از حلقه میخ‌ها، کاراپین طرف دیگر به دستگیره پایینی، متصل گردد.

طناب‌ها باید کاملاً محکم بسته شده باشند تا بتوانند فرم چادر را حفظ کند. لازم به ذکر است طناب‌ها از جنس پلاستیک به قطر ۱۰ میلیمتر بوده و رنگ آن با توجه به رنگ پارچه چادر قابل انتخاب است.

اتصال طناب‌های مهار چادر بادی
اتصال طناب‌های مهار چادر بادی

7ـ کمپرسور باد

جهت پر باد کردن تیوب‌ها از یک کمپرسور باد 50 لیتری با توان موتور 2.5 اسب بخار استفاده می‌شود.

این کمپرسور دارای 2 خروجی باد است که امکان باد کردن دو چادر را به طور همزمان مقدور می‌‌سازد.

استفاده از چنین کمپرسوری سبب می‌شود تا چادر در حداکثر ظرف مدت 25 دقیقه پر باد شود.

بدیهی است که اگر کمپرسور هوا قوی‌تر باشد زمان پر باد شدن چادر کاهش پیدا می‌کند. لازم به ذکر است که قبل از بکارگیری کمپرسور 50 لیتری ذکر شده، لازم است سطح روغن آن چک شود.

کمپرسور باد

8ـ سیستم شارژ تیوب

جهت شارژ تیوب‌ها از یک کیت شارژ استفاده می‌شود.

این کیت شامل یک بلوک تقسیم هوا، یک عدد مانومتر، یک فیتینگ ورودی هوا، 6 خروجی هوا و یک سوپاپ اطمینان است.

6 خروجی از آن جهت در نظر گرفته شده است که تیوب‌های اصلی می‌بایست همزمان با هم پر باد شوند تا بتوانند با رسیدن به فشار مجاز، بر وزن دیواره چادر غلبه کرده و چادر را بر پا کنند.

از هر خروجی نیز یک شلنگ پنوماتیکی خارج می‌شود.

با توجه به فاصله تیوب‌ها از هم، ۴ عدد از شلنگ‌ها ۵ متری و ۲ عدد دیگر ۱۰ متری انتخاب شده اند.

شلنگ‌ها از یک سمت با استفاده از یک رابط پنوماتیکی به بلوک تقسیم هوا متصل می‌شوند.

کیت شارژ تیوب‌های چادر بادی
رابط پنوماتیکی

در سر دیگر شلنگ‌ها یک فیتینگ بادزن ضامن‌دار وجود دارد. این فیتینگ طوری طراحی شده است که جهت اتصال به والف، باید ضامن آن فشرده شود و پس از جا زدن سری بادزن روی والف و فشار به سمت پایین، ضامن رها گردد.

فیتینگ بادزن ضامن‌دار
فیتینگ بادزن ضامن‌دار

جهت چک کرن میزان فشار باد داخل تیوب‌ها، یک فشار سنج با ظرفیت اندازه‌گیری ۱۰ بار، روی بلوک تقسیم نصب شده است تا کربران با رسیدن فشار به محدوده مجاز، هوای ورودی را قطع کند.

جهت سهولت در قطع و یا وصل کردن سایر مسیر‌های ورودی و خروجی هوا، در هر مسیر یک شیر ربع گرد قرار داده شده است.

فشار سنج
شیر ربع گرد

در صورتی که کاربر بخواهد جریان هوای عبوری از یکی از مسیرها را قطع کند، کافیست شیر ربع گرد آن مسیر را ببندد.

علاوه بر این بر روی بلوک تقسیم یک سوپاپ اطمینان نیز نصب شده تا اگر بنا به هر دلیلی، فشار تیوب‌ها در زمان شارژ شدن از محدوده تعریف شده تجاوز نماید، فشار اضافی تخلیه شود.

فشار عملکرد سوپاپ بر روی ۵ بار تنظیم شده است.

سوپاپ اطمینان

جهت کسب اطلاعات بیشتر درباره شرایط خرید و ثبت سفارش چادر بادی مورد نظر با ابعاد دلخواه، می‌توانید با شماره‌های ذیل تماس حاصل فرمائید.

09121974409

021,88964879

پایان

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *